fbpx
+48 791 704 920Masz pytanie?

820 Partner visa

820 Partner visa czyli czasowa wiza partnerska.

Wiza Partnerska (subclasses 820) jest przeznaczona dla partnerów lub partnerek Australijskich obywateli. Może on aprowadzić do wizy stałego pobytu. Można o nią aplikować tylko z Australii.

Kto może zaaplikować o wizę 820?

    • trzeba być w “genuine”* związku z australijskim obywatelem , rezydentem lub uprownionym obywatelem Nowej Zelandii.
    • aplikować można na podstawie aktu ślubu, dowodów na wspólne życie lub rejestracjii stanowej
    • Australia uznaje związki pomiędzy osobami tej samej płci.
    • Aplikant musi być w Australii w momencie aplikowania.

 

Masz pytanie?

Wiza partnerska klasy 820 , jest wizą czasową prowadzącą do uzyskania stałego pobytu.

Akt ślubu lub rejestracja,  bez dowodów potwierdzających bycie w prawdziwym związku, nie wystacza do uzyskania wizy.

Dzieci pozostające na utrzymaniu rodzica  mogą zostać dołączone do aplikacjii.

Kto może być Sponsorem wizy partnerskiej?

  • Australijski rezydent lub obywatel
  • Nowo Zelandzki uprawniony obywatel
  • Wymagane jest zaświadczenie o niekaralności
  • Sponsor podlega też dodatkowym ograniczeniom wynikającym z własnej historii wizowej i poporzednich związków.

Czaowa wiza partnerska 820, może prowadzić do uzyskania prawa stałego pobytu, po przez wizę 801.

 

error: Content is protected !!