fbpx
+48 791 704 920Masz pytanie?

309 Partner visa

309 Partner visa czyli czasowa wiza partnerska.

Wiza Partnerska (subclasses 309) jest przeznaczona dla partnerów lub partnerek Australijskich obywateli. Może on aprowadzić do wizy stałego pobytu. Można o nią aplikować tylko z poza Australii.

Kto może zaaplikować o wizę 309?

    • trzeba być w “genuine”* związku z australijskim obywatelem , rezydentem lub uprownionym obywatelem Nowej Zelandii.
    • aplikować można na podstawie aktu ślubu, dowodów na wspólne życie, rejestracjii stanowej lub intencjii pobrania się przed czasem decyzjii wizowej.
    • Australia uznaje związki pomiędzy osobami tej samej płci.
    • Aplikant nie może być w Australii w momencie aplikowania.

 

Masz pytanie?

Wiza partnerska klasy 309 , jest wizą czasową prowadzącą do uzyskania stałego pobytu.

Akt ślubu lub rejestracja,  bez dowodów potwierdzających bycie w prawdziwym związku, nie wystacza do uzyskania wizy.

Dzieci pozostające na utrzymaniu rodzica  mogą zostać dołączone do aplikacjii.

Kto może być Sponsorem wizy partnerskiej?

  • Australijski rezydent lub obywatel
  • Nowo Zelandzki uprawniony obywatel
  • Wymagane jest zaświadczenie o niekaralności
  • Sponsor podlega też dodatkowym ograniczeniom wynikającym z własnej historii wizowej i poporzednich związków.

Czaowa wiza partnerska 309, może prowadzić do uzyskania prawa stałego pobytu, po przez wizę 100.

 

error: Content is protected !!