fbpx
+48 791 704 920Masz pytanie?

300 Prospective Marriage visa

300 Prospective Marriage visa czyli czasowa wiza narzeczeńska

Wiza Partnerska (subclasses 300) jest przeznaczona dla partnerów lub partnerek Australijskich obywateli, którzy planują ślub w Australii. . Może on aprowadzić do wizy stałego pobytu. Można o nią aplikować tylko z poza Australii.

Kto może zaaplikować o wizę 300?

    • trzeba być w “genuine”* związku z australijskim obywatelem , rezydentem lub uprownionym obywatelem Nowej Zelandii.
    • aplikować można na podstawie intencjii wzięcia ślubu (NOM) w Australii i dowodów na wspólne życie
    • Australia uznaje związki pomiędzy osobami tej samej płci. Wiza 300 może być przyznana tylko dla osób w stanach gdzie małżeństwo osób tej samej płci jest legalne.
    • Aplikant nie może być w Australii w momencie aplikowania.

 

Masz pytanie?

Wiza partnerska klasy 300 , jest wizą czasową prowadzącą do uzyskania stałego pobytu poprzez dalszą aplikację w Australii, o wizę 820/801.

Dzieci pozostające na utrzymaniu rodzica  mogą zostać dołączone do aplikacjii.

Kto może być Sponsorem wizy partnerskiej?

  • Australijski rezydent lub obywatel
  • Nowo Zelandzki uprawniony obywatel
  • Wymagane jest zaświadczenie o niekaralności
  • Sponsor podlega też dodatkowym ograniczeniom wynikającym z własnej historii wizowej i poporzednich związków.
error: Content is protected !!