fbpx
+48 791 704 920Masz pytanie?

103 Parent visa

Wizy dla rodziców
Australijscy obywatele i PR mogą również ubiegać sie o wizę dla rodziców. Żeby móc to zrobić konieczne jest spełnienie wymogu ”balance of family test” czyli pokazanie struktury rodzinnej wskazującej jaki procent dzieci mieszka w Australii. Jest kilka typów tych wiz i są one procesowane bardzo powoli. Najszybszą metodą jest wiza contributory parent ale wymagana jest opłata w łącznej wysokości około 40 tysięcy dolarów. Na tą kwote składa się  opłata wizowa, zabezpieczenie rządowe i emerytalne.  Wiza ta tez może być czasowa prowadząca do permanentnej lub permanentna od razu. Różnica jest głównie w opłatach.

Drugi typ wizy to wiza dla rodziców powyżej 65 roku życia. Po udowodnieniu zależności, związków rodzinnych mozna złożyć aplikacje i poczekać w kolejce, która bagatela an dzień dzisiejszy to ………….30 lat. Dobrą rzeczą jest natomiast, że dla wielu polskich rodziców jest możliwość oczekiwania na ta wizę w Australii, mając prawo do stałego pobytu, podróżowania i pracy.

103 Parent visa

 

Ta wiza pozwala rodzicom obywatelii Australii, PR lub obywatelii Nowej Zelandii na życie w Australii. 

Czas oczekiwania do maksymalnie 30 lat. 

Warunki

Musisz mieć dziecko, które jest obywatelem Australii, PR lub obywatelem Nowej Zelandii. Przynajmniej połowa Twoich dzieci musi żyć w Australii lub w innym kraju. 

Długość pobytu Wiza stałego pobytu
Opłata za głównego aplikanta  $AU 6010.00

 

Masz pytanie?

error: Content is protected !!